Loading...
Logo Praktijk Yokidokie
Wie ben ik

Ik ben een creatieve doener, die intuïtief voelt wat er speelt
en graag puzzelt om de best denkbare zorg en ondersteuning te geven

Yolande van Toorn

Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in de ontwikkeling van de mens en met name in die van kinderen. Mijn eigen creativiteit bracht aan het licht waarom ik als kind zelf geworsteld heb in mijn ontwikkeling. Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat ik hier iets mee ging doen. De zoektocht naar mijn talenten en kwaliteiten bracht mij bij de opleiding Psychosociaal therapeut Beeldend. Om het ontwikkelingsproces nog beter te begrijpen heb ik daarna een opleiding tot Psychomotorisch kindertherapeut gevolgd.

Het liefst werk ik met kinderen die wat extra hulp en ondersteuning kunnen gebruiken. Of door omstandigheden uit evenwicht zijn geraakt en daardoor niet lekker in hun vel zitten. Ze zeggen niet voor niets ‘samen sta je sterker’. Samenwerken zorgt ervoor dat zelfs de meest lastige belemmeringen in een ander licht komen te staan. In mijn manier van werken ga ik uit van de kracht van het kind en stel ik het kind centraal. Spelenderwijs gaan we samen werken aan een oplossing en kijk ik vooral wat het kind al kan en wat het nog mag leren.

Natuurlijk is de oplossing er niet van de ene op de andere dag. Waarschijnlijk zal het ook niet perfect zijn. Maar toch geloof ik dat we vanuit een rustige, veilige en vertrouwde basis met warmte, aandacht, troost, liefde en humor samen mooie dingen kunnen bereiken.

Lieve groet,
Yolande van Toorn

Yolande van Toorn Kindertherapeut

 

"Je bent moediger dan je gelooft, sterker dan je eruit ziet en slimmer dan je denkt"

- Winnie de Poeh -

 

 

© Praktijk Yokidokie 2022